Quantcast

Harga Honda Future

classic Classic list List threaded Threaded
34 messages Options
12
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Harga Honda Future

brahym
Saya terbaca harga Future basic selling price RM59++. Kalau OTR lebih kurang 6k lebih juga. Saya rasa harga tersebut agak tidak munasabah. Pengeluar motorsikal cuma lebih mementingkan keuntungan tetapi langsung tidak menepati permintaan pengguna. Teknologi pun masih jauh ketinggalan dengan pesaing lain. Pengeluar seperti honda menjual ke produk ke seluruh dunia dan kadangkala harga dinegara luar lebih murah berbanding Malaysia. Apakah peranan Bon Siew Honda Malaysia dalam menyelesaikan masalah ini?
slr
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

slr
I panggil kedai tadi, harga paling rendah, RM 5690 (basic model). Paling tinggi, RM 61++. Ini harga tunai. Tak tahulah kalu harga OTR ke tak...
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Boon Siew Honda
In reply to this post by brahym
Harga untuk Honda Future kat Malaysia
Spoke/Self/Fr Disk - OTR 5578
Cast/Self/Fr Disk - OTR 5728
Cast/Self/Fr. Rr Disk - OTR 5998

tidak sama dengan apa yang dijelaskan.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Lone Ranger
Apa pendapat tuan-tuan dengan harga tersebut, alloy wheels, electric starter front disc brake, rear drum, harga RM 5728. 125 cc,  -  Banding dengan Yamaha LC sama spec, RM 6118. 135cc.... Harga morsikal sahaja.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Wave125X
ok la 2.. honda jimat mnyak lg.. lju lak 2..
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Divider_Jalan
Harga beza 3ratus, kompom ramai amik LC135 sbb cc.. Lagi satu nape enjin honda skrg cepat lemau?  Sy smpai skrg beli 3 biji honda EX5 semua henjin lama.. Sbb 2kali beli honda Ex5 baru enjin wave, last jual balik cari EX5 enjin lama.. Apa dah jadi dengan kualiti enjin Honda?
As
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

As
Saya bersetuju dengan divider jalanan, saya dah menggunakan honda wave 110rs lebih 2 tahun tetapi masalah tuning engine yang tidak konsisten dan bunyi engin meletup-letup semasa start atau sedang bergerak masaih tidak dapat diselesaikan ramai mekanik yang berlainan. apa sudah jadi!
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Setia Honda lama
serupa jugak dengan honda wave 125 saya.. tukar minyak hitam dengan plug pun exos masih meletup- letup jugak apa dah jadi dengan honda kap cai sekarang??.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Boon Siew Honda
In reply to this post by Lone Ranger
Harga yang disebut atas telah memasuki road tax dan insurance single rider.
Kalau motor shj, motorsikal harga ~RM5479...
man
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

man
In reply to this post by brahym
Saya pun sokong sebab harga full spek mahal dan kita ini setia  kepada honda ,saya harap boon siew akan rendah harga full spek. pada kadar yang sewajarnya.

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

steven
In reply to this post by brahym
memang mahal la harga honda sekarang , tak ada tubeless lg , rasa nak ambil lc je , tambah sikit je
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

superman taro
lorr.... takde tiubless ke....? yg sport rim tu pun pakai tiub jega ke
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Superman malaysia
So taro yg mana satu pilihan anda...????
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

First Honda
Sport Rim/Front Disc shj ...Harga cash on the road RM5,900...full spec RM6,300. classic design~~kalau buka pakaj yang menarik dan praktical...5.6L tank, 19L storage box, jimat minyak 60km/l ....saya tentu pilih LC 135..Mungkin nama HONDA ja mahal..~~
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

Superman malaysia
nasib baik toyota xde buat motorbike...

Klu ikut moto jenama honda buat masa skrg hanya EX5 aje yg terbaek....categori cub

Klu moto besar pulak CBR....,tp bukan model 150 & 250 yg dua2 model ni hampeh...



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

bola klempung
In reply to this post by brahym
bnyk jugak kedai jual smpai 6.4otr full spec....
XxX
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

XxX
In reply to this post by Boon Siew Honda
honda future come with tube tire or tubeless tire?thanks..
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

bola klempung
In reply to this post by Boon Siew Honda
Harap pihak Boonsiew honda dapat iklankan harga yg seperti mana tuan katakan kerana bnyak kedai yg saya lawati menawarkan harga otr lebih tinggi dari yg pihah Boonsiew bg mengelakkan kekeliruan dan pihak yg tidak bertanggungjawab mengambil kesempatan
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

bola klempung
In reply to this post by Boon Siew Honda
Baru call one of the impian honda shop harga otr full spec 6.2,jadi harga tak sama mcm boonsiew.:-(
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Harga Honda Future

qmmp
baru pertama kali beli motor ke bro ?
sekarang pergi survey harga lagenda  115 pula tengok adalah semua kedai jual ikut harga yg disyorkan ?
Ada tempat harga motor memang mahal dan ada tempat yg murah bawah harga disyorkan. sebagai pengguna pandail-pandailah membuat pilihan. kedai mahal jangan beli. pergi la bandar lain yg murah.
12
Loading...