KENAPA BATERI LETAK DI HADAPAN? TAK BAHAYA KE..!!!???

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
adimin adimin
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

KENAPA BATERI LETAK DI HADAPAN? TAK BAHAYA KE..!!!???

Saya memang nak beli motor Future ni, entah macam mana saya terfikir kenapa baterinya di letakkan di bahagian depan iaitu berhampiran dengan karborator dan juga berhampiran engin??? Tak bahaya ke??? Saya tak berapa pandai sangat dalam bab-bab motor ni, cuma saya nak pendapat dan komen tentang dari segi keselamatan dan penjimatan kos kelak. Nanti tak pasal-pasal asyik kena beli bateri aje... . Sebab, kedai pomen tu pun cakap , bahaya juga kalau letak bateri tu berhampiran dengan engin dan dekat pulak dengan karborator. Juga takut bateri tak tahan suhu panas kerana mungkin akan beri kesan pada body yang akan cair. Dah pulak tu, kalau nak cuci motor nanti takut air terkena pada bateri tu. So, kawan-kawan tolong beri komen sikit pasal ni... . Buat masa ni saya masih belum beli motor ni lagi....
ikutkolah ikutkolah
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: KENAPA BATERI LETAK DI HADAPAN? TAK BAHAYA KE..!!!???

Ntah..aku punya okay ja...lagipun,dia bukan letak bodoh macam tu ja..Orang honda bukan lukis design,main suka letak pastu terus buat...Sebelum dipasarkan,dah diuji dulu sehingga 20000km jarak perjalanan..sbb tu mereka berani letak warranty 20000 km tu...fikir lah dulu,agak2 kat mana lagi tempat yang sesuai nak letak kalau main target dia nak ada fuel tank besar,ngan ubox besar...

AKu cuma concern, bila accident ja..klu remuk depan..maka wiring pon terlibat sama...

SOfar,alhamdulillah,dah lebih 6 bulan aku pakai HF ni, xde ragam yang aku alami..
Dah panjat Cameron, dah pergi perak (dari selangor)..ada yang dah panjat Genting..ALhamdulillah xde apa2 lagi major probs..Kecuali seorang dua yang kurang bernasib bek,ada defect semasa production.
aku nak tau aku nak tau
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: KENAPA BATERI LETAK DI HADAPAN? TAK BAHAYA KE..!!!???

kelajuan maksimun honda future ni berapa ha?? dan saya nak bli yamaha 135lc baru atau honda future ni ?? yang mana elok ?? tq...
aku aku
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: KENAPA BATERI LETAK DI HADAPAN? TAK BAHAYA KE..!!!???

In reply to this post by adimin
abis tu nak letak kat mana? ada cadangan?
Mizie Mizie
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: KENAPA BATERI LETAK DI HADAPAN? TAK BAHAYA KE..!!!???

In reply to this post by adimin
Dah 3 tagun lebih pakai alhamdulilah ok aje takde masalah aoe pon tentang lokasi batery...