dream baru

classic Classic list List threaded Threaded
11 messages Options
goku goku
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

dream baru

huduh la ex5 dream 110...nyesal la sape beli..dah mcm motor kriss lak....tp kalu jual rm 1500 leh la amik..ok la pade nitro n demak
iqbal iqbal
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

mane ada huduh.. :P
comel jugak..goku wehh..
bagi kawe, kalu kawe beli motor nie..kawe x nyesal.. cool ape.. XD
nak beli motor nie dengan harga rm1500..buat sendiri lah..hahaa..
zaidi zaidi
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by goku
kenapa x masuk disk brake kat depan skali.comfirm lg mantap.waranty 20k @ 2 tahun.sah2 enjin mmg terbaik..
Honda1st Honda1st
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

BH shall priority safety first not just giving excuse of keeping low of the maintenance cost.
Jimmy Jimmy
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by goku
New design but it look backwards, an upgrade from the engine but do the BSH designer department do their research, its look weird, maybe a new concept to combine the older look with the new one, and the result is so..................... maybe they will produce a new design<fully modified outer look> hopefully....
Frank Frank
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by goku
why still carburetor. Other country already use fuel injection.
g-man g-man
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by goku
abeh la...aku dh beli moto ni..huhu...tapi apapun aftermarket price utk ex5 masih ada harga...tak risau nak trade in hehehe...
AkuBengang AkuBengang
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

Aku beli dah ex5 dream 110 dalam 4 bulan, ingat ok sebab tegok guna enjin sama wave dash dan wave rs, tapi macam haram jadah, cover body bergegar, lampu depan bracket patah, lampu belakang bergegar, habih laju 90km ja, rasa nak bagi dekat orang sambung bayar ja, la karburator dah semput dah, inila motor keluaran Honda paling haram jadah Honda hanya nak cari duit ja kualiti takdak, kalau aku tau baik aku pakai moto lama aku lagenda. last last baru dapat tau moto ex5 ni copied 100% dari siam cuma siam punya pakai injection Malaysia punya karburator, hampa pikir la Malaysia punya maju masih outdated dari Thailand guna karburator.
Smir Smir
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by g-man
motor ni ade choke ke tak de?
izz izz
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by AkuBengang
aku pakai ex5110 ni dkat stahun still cool meter pun dah 120 bracket patah lampu blakng gegar bole modi tak susah sebenarnya ikut kepada pembawa kalau bawak macam road runer memang jahanam lah bro huhu
izz izz
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: dream baru

In reply to this post by iqbal
HAHA BETUL TU BRO tak pakai lame dah komen macam2x try 2 tahun baru tahu kualiti macam mana ... tapi enjin dia terbaik ..aku pakai dah stahun takde servis pape enjin stil dara . dlam masa stahun tuh jugak enjin ex5 aku ni tak pnah ada masalah meter pun dah cecah 120